Over ons

MF Racing is opgericht in 2010 door Marcel Flens, die na jarenlang in de kartsport te hebben gezeten, het tijd vond voor iets nieuws. Samen met zijn vader, Simon Flens, die al sinds 1975 in de auto en kartsport zit werd besloten een Volvo 360 Cup auto aan te schaffen, om ervaring op te doen in de autoracerij. Dit ging vrij aardig met meteen in het eerste jaar, een aantal top 5 klasseringen.

In 2011 werd de overstap gemaakt naar de BMW E30 cup. Het eerste jaar was een leerjaar, het tweede een geweldig jaar, met veel goede resultaten, met als hoogtepunt een 3e plaats in het eindklassement in een veld van meer dan 50 deelnemers. Dankzij deze succesvolle resultaten heeft Marcel, een Formule Renault- en een Saker test mogen doen. Ook de seizoenen erna waren een succes, met veel top 10 klasseringen en een aantal podium plaatsen.  In 2015 staat Marcel zijn vader Simon Flens bij in zijn activiteiten in de BMW E30 Cup.

Sinds 2016 is Marcel Flens vaak op het circuit te vinden tijdens DNRT evenementen in de Pitbox van Tim Tuning, waar hij hand en spandiensten verricht. Als er in in oktober 2016 ineens 2 Peugeot’s 206 GTI op het circuit staan, is de interesse van Marcel gewekt. Na zich verdiept te hebben in de Peugeot’s 206 GTI  Cup, wordt in 2017 besloten uit te komen met een eigen MF-Racing 206 GTI. 

Het concept van de klasse en de auto spreken zo aan, dat er al snel besloten wordt nog een 206 GTI in te schrijven en deze op basis van “Arrive en Drive” te gaan verhuren. Inmiddels is MF-Racing in het bezit van10 Peugeot’s 206 GTI. 6 worden ingezet als Cup, 3 voor verhuur tijdens trackday- en licentiedagen en 1 dient als donor voor onderdelen. Preventief is er veel aan de auto’s vernieuwd en ze zijn ook van de kleuren van MF-Racing voorzien.